Причини зниження рівня тестостерону

Тестостерон і його рівень

Низький рівень тестостерону у чоловіків похилого та середнього віку не рідкість, і часто причиною є вікові зміни. Приблизно в 35-40 років вироблення тестостерону починає знижуватися на 1-2% на рік і до 50 років спостерігається андрогенна недостатність. Якщо андрогенна недостатність спостерігається в більш ранньому віці, значить причини зниження тестостерону не в вікових змінах. Найбільш часті причини зниження тестостерону це вік. Після певного вікового періоду (40 років) відбувається поступове зниження вироблення тестостерону. Зниження гормону тестостерону викликано віковими змінами і є незворотнім процесом. Внаслідок сильної андрогенної недостатності, необхідно провести гормональну терапію.

Харчування.

Неправильний раціон харчування, який не містить необхідні вітаміни і мінерали для чоловіків, може бути головною причиною низького рівня тестостерону. Важливо забезпечити організм будівельним матеріалом для утворення молекули тестостерону і для забезпечення нормального функціонування усіх органів і систем, що задіяні в цьому процесі. У раціон харчування слід включити продукти, що підвищують рівень тестостерону і виключити продукти, що знижують рівень тестостерону.

Зайва вага.

Одна з найнебезпечніших причин зниження тестостерону є наявність зайвої ваги. Чим небезпечна зайва вагу у чоловіків? По-перше, пригнічується вироблення чоловічих гормонів. По-друге, запускається виробництво жіночих статевих гормонів – естрогенів. Естрогени в чоловічому організмі ще більше пригнічують вироблення тестостерону. Естрогени та ксеноестрогени накопичуються в жировій тканині. Надлишковий жир підвищує температуру яєчок і це не сприяє підвищенню рівня тестостерону. Надлишковий жир закупорює судини і зменшує інтенсивність кровообігу. Також жир розчиняє в собі багато корисних речовин, котрі могли б використовуватися для виробництва тестостерону. Надлишкова Вага – основний чинник у зниженні рівня тестостерону.

Шкідливі звички.

Алкоголь, тютюн і наркотики сприяють зниженню тестостерону. Зокрема пиво містить велику кількість шкідливих ксеноестрогенів.

Відсутність фізичної активності.

Заняття фізичною культурою і вправи з обтяженням сприяють підвищенню рівня тестостерону. Це стосується помірного плану тренувань (3-4 рази в тиждень). І навпаки, надмірне фізичне навантаження і щоденні виснажливі тренування можуть стати причиною низького рівня гормону тестостерону. Тестостерон володіє анаболічною дією, тобто відповідає за ріст і силу м’язів. Тому при низькому рівні тестостерону спостерігається зниження м’язової маси і сили, а також зниження лібідо і еректильна дисфункція. Оскільки гормон тестостерон відповідальний за статевий потяг, то разом з його падінням спостерігається ослаблення статевого потягу.

Наслідки зниження тестостерону.

Підвищена дратівливість і істеричність. Збільшення відкладення зайвого жиру з подальшим зниженням рівня тестостерону. Брак гормону тестостерону уповільнює метаболізм, згодом приводячи до відкладення жиру. Зменшення волосяного покриву. Волосяний покрив на тілі та обличчі є однією із статевих ознак чоловіків. Гінекомастія (ріст грудей у ​​чоловіків). Спостерігається при сильному і тривалому зниженні тестостерону. Якщо тестостерон знижений не до критичного рівня, можна спробувати підвищити тестостерон природними способами. В іншому випадку необхідно пройти замісну терапію тестостероном, яку призначить лікар.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

2 коментарі до Причини зниження рівня тестостерону

  1. Пінґбек: Правильне харчування при зайняттях бодібілдінгом | Здоров'я, велосипед, інформація і технології

  2. Пінґбек: Як природно підвищити рівень тестостерону | Здоров'я, бодібілдінг, фітнес, велосипед, харчування, інформація і технології

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *