Велосипед і похудіння

fat_girl_bikeБагато людей обираючи велосипед вважає, що покупка останнього зробить їх переможцями у боротьбі з надлишковою вагою.

Теоретично велосипед спалює калорії, покращує кровообіг, тренує м’язи. Все здавалося б прекрасно. Але бажаних кубиків преса не видно.

А вся справа у тому, що велосипед викликає голод. А голод провокує до зїдання зайвого. Більше того велосипед викликає стрес для організму і виділення кортизолу, котрий в свою чергу зменшує м’язову масу, чим ще більше віддаляє нас від мети. Адже чим менше у нас м’язів тим менше споживання організмом калорій у стані спокою.

Єдиний спосіб худнути це використання помірних навантажень на велосипеді у поєднанні із суворим дотриманням дієти і калорійності харчування. Тільки так вдасться досягнути бажаної форми. І не варто крутити педалі багато годин щодня, якщо ви не плануєте виступати на змаганнях і виглядати як Крістофер Фрум. Все потрібно робити в міру. Потрібно зазначити, що під час тренувань варто робити різкі прискорення “на всю катушку”, це дозволить задіяти швидкі м’язові волокна, наростити м’язи, котрі спалюють запаси глікогену у анаеробному процесі. Зменшені запаси глікогену в свою чергу будуть поповнюватися з “вуглеводної” їжі – хліба, каш і т.д. Цим самим енергетична їжа буде використовуватися за призначенням, а не для поповнення жирових запасів.

А кошти які ви плануєте на придбання крутого велосипеда можна витратити наприклад на абонемент у фітнес-клуб, що дозволить займатися круглий рік. Хоча звісно крутити на велотренажері чи доріжці це зовсім не те, що прокататися на велосипеді Карпатськими схилами.

Дехто з новачків побачить когнітивний дисонанс у цій статті. Повірте, я особисто перевірив на собі усе вище написане, велосипед не той засіб котрий є 100% гарантією схуднення, без контролю калорійності раціону велосипед не викликає схуднення.

Опубліковано у Велосипед, Здоров'я | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 коментар до Велосипед і похудіння

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *