Як природно підвищити рівень тестостерону

молекула тестостерону

молекула тестостерону

Гормон тестостерон – один із головних андрогенних гормонів організму, гормон завдяки якому формується чоловік, гормон який відповідає як за хороший настрій чоловіка так і за ріст м’язової маси.

Так сталося, що природа, умови в дитинстві, перенесені хвороби формують низький природний рівень тестостерону. Що робити в такому випадку, як позбавитися негативних ефектів зниженого рівня тестостерону?

Перше, що треба зрозуміти, це те, що рівень тестостерону прямо відповідає тому який спосіб життя ми ведемо. І як недостатньо рухливий спосіб життя так і гіперактивність призводить до зниженню рівня тестостерону. А все тому, що коли низька активність, малорухомий спосіб життя, сидяча робота, знижений і сповільнений обмін речовин то і організму немає потреби у високому рівні тестостерону, рівень знижується. Обов’язково треба ходити пішки щодня. Бажано, щоб це була відстань не менше 4-5 км.

Завелика активність, високий рівень стресу викликає падіння рівня тестостерону, хронічна втома призводить до втрати м’язової маси, накопичення жиру.

Зайва вага також знижує рівень тестостерону, а все тому, що в жировій тканині відбувається процес ароматизації тестостерону до естрогенів. Чим менше жиру в тілі чоловіка тим менше жіночих гормонів утворюється з тестостерону. А жіночі гормони викликають падіння лібідо, збільшення жирової маси та інші не дуже хороші ефекти. Чим більше жирової маси тим важче буде її позбутися природними способами. Тому якщо процент жиру у вас більше 15% терміново починайте худнути, нічого хорошого в плані здоров’я зайві кілограми не дадуть, а лише викличуть негативні ефекти. Також підвищений рівень естрогенів знижує синтез тестостерону.

Ще однією причиною зниження рівня тестостерону є неправильне харчування. Відсутність в раціоні достатньої кількості тваринних жирів і білків викликає труднощі у виробленні тестостерону. Хочете бути альфа-самцем – їжте м’ясо, рибу, молочні продукти.

Спілкування з красивими жінками. Фліртуйте, робіть компліменти, запрошуйте на каву гарних жінок. Це однозначно покращити Вам настрій і гарантовано підвищить рівень тестостерону. У деяких випадках виявлено збільшення викиду тестостерону на 100%.

Виконуйте силові вправи – не обов’язково ходити в тренажерний зал, але декілька разів на тиждень виконати підтягування на турніку і відтискання від підлоги потрібно. При всьому має бути міра – ви не повинні відчувати постійну втому від вправ.

Якщо ви виконуєте всі рекомендації, а здавши аналіз у вас всерівно низький рівень тестостерону – зверніться до лікаря, можливо вам показана гормонозамісна терапія.

Ще інформація по цій темі:

Стаття 1 – як природно підвищити рівень тестостерону

Стаття 2 – як харчуватися, щоб підвищити рівень тестостерону

Стаття 3 – причини зниження рівня тестостерону

Стаття 4 – прості способи підвищення рівня тестостерону

Стаття 5 – як природно підвищити рівень тестостерону у чоловіків

Опубліковано у Здоров'я | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *