Чи варто споживати гейнери новачкам?

Дуже часто ми бачимо поряд з різними видами спортивного харчування – протеїнами, амінокислотами, креатином, вітамінами, передтренувальними комплексами такий вид спортивного харчування як гейнер.on_seriousmass

Що таке гейнер?

Гейнер це продукт який являє собою суміш білкового концентрату та як правило мальтодекстрину чи інших швидких вуглеводів. При цьому масова доля білку в такому порошку рідко перевищує 10-15%.

Кому слід пити гейнер?

Гейнер можуть вживати люди худорлявої статури для збільшення загальної калорійності харчового раціону. Іншим людям вживати гейнер не варто. Гейнер це харчова добавка для тих, хто не може набрати ні грама жиру вживаючи звичайну їжу. Величезна кількість простих вуглеводів сприяє появі жирового прошарку, а також стимулює до певної міри ріст м’язів за наявності достатньої кількості білків. Розглядати гейнер як джерело білків не варто. Їх тут досить мало.

Коли слід вживати гейнер?

Вживати гейнер варто через 15-30 хвилин після тренування. У час коли є великий часовий проміжок між прийомами їжі.

Кому не слід вживати гейнер?

Категорично не слід вживати гейнер людям, що мають надлишковий жир, а також мають схильність до набору жиру. Тобто ендоморфам і в меншій мірі мезоморфам.

Чим можна замінити гейнер?

Оскільки гейнер це суміш білку і вуглеводів то його легко замінити звичайною їжею. Причому звичайна їжа буде набагато корисніша оскільки не так навантажує підшлункову залозу. Самостійно виготовити гейнер можна змішавши концентрат сороваточного білку (або іншого) з мальтодектрином, цукром та додавши смакові добавки (какао, ванільний цукор, інші ароматизатори). Пропорція підбирається таким чином, що білку у кінцевій суміші виходить 10-15%. Але оскільки оптимальним співвідношенням білків до вуглеводів у харчуванні є 1:2 то і мішати для себе варто так, щоб кількість білку у суміші була 30-40%. Людям схильним до набору жиру слід утриматися від будь-яких видів гейнерів. Краще прийняти протеїнову суміш і з’їсти яку-небудь кашу чи гарнір (рис, гречка, геркулес, пшоно і т.д.).

Опубліковано у бодібілдінг, Здоров'я, спортивне харчування | Теґи: , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *