Щорічний крос-кантрі марафон Король Гір 2013 відбудеться влітку

На прохання організатора Короля Гор 2013 Олексія Ждановича розміщую інформацію про  трасу велосипедного марафону.

Щорічний масовий крос-кантрі марафон Король Гір 2013 (Король Гор 2013) цього року відбудеться влітку 17-18.08.2013.


Марафон Король Гір 2013 проходить гірськими дорогами та стежками через букові ліси Ужгородського району по масиву гори Анталовецька Поляна. г. Анталовецька поляна являє собою кратер давно загаслого вулкану. Схили вкриті лісом та являють собою досить різноманітну трасу. Покриття здебільшого грунто-кам’яне, що дозволяє проводити змагання тут у будь-яку погоду. Так навіть у проливний дощ не створюється значних перешкод для проїзду учасників марафону.


Основна траса являє собої кільце протяжністю 50 кілометрів з перепадом висот біля 1600 метрів. У минулі роки велосипедне змагання відбувалося у декількох категоріях і зокрема була можливість обрати дистанцію 50 чи 100 кілометрів. У 2013 році різноманітність траси зросте, будуть долучені нові ділянки до маршруту.

На маршруті можна зустріти ділянки різної складності – це і круті апхіли високої фізичної та технічної складності – чого вартий підйом на Анталовецьку поляну протяжністю 11 кілометрів – це один з найстрімкіших обкатаних велосипедних маршрутів України. За ним слідує відносно рівна ділянка протяжністю декілька кілометрів поруч із хребтами Синаторія та скельним масивом Соколець. Потім розпочинається крутий і технічний даунхіл кам’янистою дорогою в долину. Це дає можливість дещо перепочити ногам та приготуватися до підйому на Липецьку Скелю – серпантину який проводить учасника старою гірською дорогою на південь.

Після підйому розпочинається стрімкий швидкісний спуск до села Анталовці. Звідти дорога стає набагато кращою – що дуже добре оскільки учасники вже потратили досить багато сил на підйомах. Підйом не крутий і дозволяє їхати із швидкостями понад 15 кілометрів на годину навіть новачкам. Після досягнення телевізійної вишки дорога стає розбитою-асфальтовою і учасники стрімко спускаються до села Ярок. Звідти починається чергове випробовування учасників – крутий підйом південним відрогом г. Анталовецька поляна через танковий полігон старою щебневою дорогою. На щастя він не надто довгий і учасників чекає карколомний швидкісний спуск через ліс до Невицького Замку. А звідти надзвичайно крутий і технічний спуск до стартового табору.

Під час проходження маршрутом Короля Гір учасники мають можливості насолоджуватися чудовими гірськими та лісовими пейзажами.

Також варто відзначити легку доступність траси марафону для велосипедистів з інших областей. Усього 15 кілометрів від обласного центру куди можна дістатися поїздом, літаком, автобусом. Є місце для паркування власних автомобілів, готелі поруч, джерела питної води та автомобільні дороги майже вздовж усієї траси, що дозволяє проводити тренування велосипедним гонщикам на трасі увесь безсніжний період часу. До стартової поляни в с. Кам’яниця (Невицьке-Підзамок) з м. Ужгород можна дістатися автомобілем, автобусом (маршруткою), електричкою та своїм ходом.

Для тренування на окремих ділянках траси можна дістатися з:

  • с. Кам’яниця Ужгородського району (Невицьке-підзамок) – початкова ділянка
  • с. Тур’ї Ремети Перечинського району – можна почати їхати ~ з 20 кілометру
  • с. Анталовці Ужгородського району -фінальні 17 кілометрів
  • с. Ярок Ужгородського району – фінальні 10 кілометрів
  • с. Оріховиця Ужгородського району – фінальні 5 кілометрів

звісно трасу можна їхати реверсом, але треба мати на увазі, що ділянка Тур’ї Ремети-Невицьке в реверсі не їдеться, а здебільшого йдеться пішки. В разі необхідності організаторі готові надавати допомогу в орієнтуванні на трасі, а волонтери готові супроводити спортсменів перед гонкою для знайомства з трасою.

У 2013 році марафон буде більш доступний для велосипедистів-любителів, так в положенні марафону будуть представлені скорочені і полегшені варіанти проїзду траси. Тож просимо вас брати участь у нашому марафоні.

upd.
Король Гор 2013 не відбудеться, замагання переностяться на 2014-й рік і буде Король Гор 2014

Опубліковано у Велосипед, Здоров'я | Теґи: , , , , , , , , , , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *