Спортивне харчування, чи можна змішувати протеїн з молоком, водою, креатином і кефіром

Протеїн це одна з найбільш розповсюджених добавок в середовищі спортивного харчування. Його часто приймають як для набору м’язової маси так і для сушки тіла. Це універсальна добавка, що містить високий процент концентрованого натурального білка, що дозволяє відновлювати м’язову тканину. Окрім цього, в протеїні містяться амінокислоти, що допомагають при прискореному відновленні м’язової тканини.

Купити протеїн можна в магазині спортивного харчування вашого міста чи у інтернет-магазинах. У новачків часто виникає питання: “З чим змішувати протеїн, щоб отримати максимальний результат?” А також “з чим змішувати протеїн, щоб не нашкодити шлунково-кишковому тракту?”. Одразу спішу заспокоїти, сама добавка цілком безпечна, так як виготовляється виключно з натуральної та біологічно чистої сировини. Проблеми можуть виникнути від недосвідченості і необережності спортсмена. Давайте розглянемо детальніше.

Чи можна змішувати протеїн з креатином?

Креатин потрібно приймати з речовиною, що здатна сприяти підняттю рівня інсуліну в крові людини. Найкращою рідиною з якою варто змішувати креатин це сік. creatineВ соках як правило міститься велика кількість цукрів – глюкози та сахарози,  що підіймають рівень інсуліну в крові. Однак якщо ви знаходитеся в фазі креатинового завантаження то можете розмішувати креатин з протеїновим коктейлем, але майте на увазі, що креатин моногідрат не розчиняється у воді і велика частина може осісти на дно шейкера. Тому краще їсти креатин моногідрат ложкою і запивати соком чи іншим солодким напоєм (наприклад чай). Тому великого сенсу у змішуванні протеїну з креатином немає, хібащо у вас дуже мілкодисперсний креатин моногідрат, що не осідає швидко на стінках посуду.

Чи можна змішувати протеїн з молоком?

Якщо ви хочете набрати м’язову масу, вам слід розмішувати протеїн з молоком, так як молоко покращує смакові якості протеїну, а також загальну калорійність протеїнового напою, також у молоці також містяться білки.

Якщо ж ви на дієти чи на сушці не варто змішувати протеїн з молоком, бо загальна калорійність продукту значно збільшується. І ці всі калорії не сприятимуть зменшенню вашого жирового прошарку на животі.

Також слід мати на увазі, що багато видів протеїну містять багато молочного цукру лактози, а при змішуванні з молоком загальна кількість лактози подвоюється. І навіть якщо у вас немає проблем з вживання цільного молока чи лактозовмісних протеїнів такий мікс може викликати проблеми з перетравлення лактози (недостатньо ензимів). Деякі види протеїну мітять у собі необхідні для перетравлення лактози та протеїну ферменти та ензими і змішування їх з молоком безпечне. Слід перевірити на собі який же буде результат. Та всеж я особисто утримувався би змішувати недорогі протеїни, а тим паче вагові КСБ (концентрати сироваточного білка) в мішках з молоком.

Чи можна розчиняти протеїн у воді?

Найбільш раціональним і простим рішенням є змішування протеїну з водою, адже навіть за межами звичного Вам середовища, на роботі, чи де інде Ви можете знайти воду, а протеїн принести у сухому вигляді у шейкері чи спортивній флязі (фляга від велосипеда підходить для змішування протеїну з водою не гірше ніж шейкер)Atomixx whey proteine 100%. Також виходячи з попереднього абзацу змішувати протеїн з водою слід людям, що погано перетравлюють лактозу.

Чи можна розчиняти протеїн у кефірі?

Кефір сам по собі є дуже корисним для усіх продуктом. Так він сприяє покращенню травлення, хоча в окремих випадках може викликати його розлади. Тому, перед тим як змішувати кефір з протеїном вивчіть як даний вид кефіру діє на ваш організм, щоб не нарікали потім на протеїн. В кефірі міститься набагато менша кількість лактози ніж у молоці, тому змішування з протеїном не повинно викликати проблем. Але враховуючи, що кефір досить густий то і розмішати протеїн з кефіром буде важче ніж з молоком чи водою. Також майте на увазі, що кефір в середньому містить близько 3% білка казеїну, тобто в 1 літрі це 30 грамів. Варто враховувати це при змішуванні. Суміш кефіру з порошковим казеїном може бути альтернативою на ніч тим, кому вже дуже набридло їсти знежирений кисломолочний сир. Адже якщо змішати одну ложку 30 грам порошку казеїну і 1 літр кефіру і все це поступово випити, то отримуємо в сумі приблизно 50 грамів довгограючою суміші білку, що еквівалентно 250 грамам знежиреного кисломолочного сиру.

Змішування протеїну Atomixx з водою показане на цьому відео:

Змішування креатину Dimatyze з водою показане на цьому відео:

Опубліковано у бодібілдінг, спортивне харчування | Теґи: , , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *